Mera glass

Idag var det varmt och jag fick en glass av matte, mmmmmmmmmmmmmm va gott!!
         


Majstångsresning


Gruppbild! Jag står bakom kameran idag, så håll tillgodo med människor.
Spana in den där röd/gröna dressen. Måste vara ett nytt funktionsplagg för spårövning.
Matte lär nog skaffa en.
Nu över till dagens stora händelse:

Dom spelar, dom sjunger, dom tjoar och håller tal och sköter saxarna. Och till slut:

Vackert!
Dax för hemfärd och lära polarna att skälla på dalmål/Sally

Midsommar i Leksand


Jag vet, jag vet, de är inga hundar, men så här går det till på Pipargården när det är midsommar.
Om ni inte ser det så är det matte och mina bästisars matte som gör en partyhöjare!
Nu ska ni få en inblick i vårt årliga traditionsfirande här i Lekand.

Japp, nu är det hundar ni ser. Det är ju jag och min "läromästare" Lilleman. Skitsnygg eller hur? Han har lärt mig allt jag behöver kunna och lite till, och han har följt mig sedan valpsben. Tratten? Han har opererat bort en trasig klo, stackarn.


Svårt att veta, men det är faktiskt "mellanhusse". Han ser ut så där ibland. Fick egentligen inte visa den här....

Japp, här ligger vi och poserar. (vaktar gården, säger husse) Det är Smilla och Moi.
Fnyggast i Leksand.
Nåväl, idag är det midsommardagen och då är det majstångsresning och dans på Hjortnäs brygga. Då blir det gruppbild i finklänningar, så missa inte nästa inlägg.
Tills dess: Bind en krans och umgås i solskenet/Sally

Fotbolls-VM

  Det är fotbolls VM och Sverige är inte med, men jag är med. Dessutom har jag en egen boll. Finessen med min är att det är mindre luft i den. Dom är inte så från början, men blir det efter ett par minuter när man spelat med dom. Dessutom hatar målvakterna dom här bollarna, därför att de är så hala (läs slemmiga) så det är svårt att få grepp om dem. Jag brukar näta flera gånger varje match. Vilken position jag spelar på? Alla! Jag är överallt på planen och skitsvår att få stopp på. Brassarnas spöke!
SambaSally

Bröllopstider


Min matte har sett detta klipp flera gånger idag och hon blir lika glad efter varje gång, se lyssna och njut i dessa bröllopstider!
(ljud på)

Sommarlov


Puh, vilka dagar som gått, inte mycket hundliv utan det har mest varit fokus på tonårshussar o lillhusse. Pontus tog studenten i torsdags och det var festligt hela dagen med släkten. Sen var det Dennis som gick ut första året i gymnasiet, han fick stipendium som "Årets Entreprenörselev" och fick 2000:-, och lillhusse Gustav som hade sin första skolavslutning där dom sjöng -mera glass! :)
Men nu är allt som vanligt igen och jag och matte har tränat på vår "lydnad". Imorgon är det lydnadskurs och på torsdag ska vi vara med på sökträning.

Morsning Sally

Stressigt....?

Oj vad mycket aktiviteter, tyckte matte sa att alla var lediga idag? Matte och husse står i köket och fixar och prylar överallt och klockan är bara 8? Nää jag lägger mig på mitt favoritställe på altanen, solen skiner ju och det är skönt i solen! Myys!

PS undrar när alla ballongerna kommer fram som matte fick gömma inne på lilltoan igår kväll?

Lååång lista

nu är det bara en dag kvar till tonårshusse tar studenten, va nu det betyder?? Vet att man har en vit mössa på sig i alla fall. Matte springer omkring med en lista och bockar av saker. Imorgon står det på lappen att det är, städning, handla mat, laga mat, klippa gräset, fixa björkar, bära utemöbler, blåsa ballonger, stryka kläder, göra det sista på skylten, hmmm man får väl rycka in och hjälpa till med något, undrar om inte det där med blåsa ballonger kan vara något för en boxertjej ? Hörde talas om att det kan vara rätt så skoj att ha sönder dom i alla fall (enligt halvsyrran Ester)

Bloggdax

Så här ser det ut när jag bloggar..... om någon inte trodde på att jag klarade det helt själv ??
  
   

Vilodag ....NOT!

Hej på er ! Först vill jag tacka för alla omtänksamma kommentarer kring min "krock", jag hade sån tur jag mår jätte bra, lite skeptisk till bilar på gatan och jag är lite på min vakt, matte har tränat mig på promenaderna då vi gått brevid trafikerade gator. 
Idag var det söndag och Nationaldag, trodde det var vilodag men så var inte fallet.... uppe med tuppen för att skjutsa tonårshusse som skulle iväg på match i Gävle, sen blev det morgonlångprommis med både husse och matte i en skön morgonsol. Sen började slitet.... rensa rabatten, matte drog upp gröna saker ur rabatten och slängde dom i skottkärran och jag plockade ur dom ur skottkärran och drällde runt med ogräset som matte uttryckte sig??
 
Sen kom farmor och farfar för att hjälpa till med att hugga ved, jag fick lägga lite energi där med och bära runt på lite vedklabbar.
 
Men efter en lång dags arbete så kom belöningen med middag i solen och jag fick smaka lite kött och pommes, slurp! Jag mår bra!


Bilar är hårda

och hundar är mjuka! Har hållt en låg profil idag, det hände en grej igår.... tvekade om jag ens skulle berätta det för er för det har varit jätte jobbigt för min flock.
Jag vet inte riktigt vad som flög i mig igår kväll? i vanliga fall går jag inte ens utanför tomtgränsen, MEN så lockades jag på något vis av vår granne som bor över gatan...... precis när jag sprang över så kom en bil !! oj oj oj va rädd jag blev, jag fick en liten puff i sidan och jag kröp ihop som en boll med svansen mellan benen, skrek till och sprang tillbaka. Husse kom farande och fattade inte vad som hände, min granne fick förklara och den stackars tanten som kört på mig var helt förtvivlad. Som tur var så höll bilen låg fart pga solen och jag fick inga skador mer än litet skrapsår intill nosen. Husse fick känna igenom mig gång på gång och ringde jourveterinären och rådfrågade och som kunde konstatera att jag hade haft tur. Min matte kunde inte sova inatt utan hon har hela tiden haft koll på mig, stackars husse och matte vad jag ställde till det. Matte har tagit mig om huvudet och sagt gång på gång - tänk va tokigt det hade kunnat bli och vilken tur vi haft att jag inte blev överkörd!

Idag var jag till en början lite stel i kroppen och höll låg profil, kikar misstänksamt på bilar och har hållt mig på behörigt avstånd från vår gata. Nu ikväll så tyckte i alla fall min flock att jag var som vanligt, har käkat, sprungit i skogen, busat med lillhusse och hans kompis och nu ligger jag och sover i soffan.
Nu en uppmaning till mina hundkompisar - Spring inte över gatan! Bilar är hårda - hundar är mjuka! 
 

Som vanligt igen

matte säger att jag börjar vara som vanligt igen? Jag har nu avklarat min löp-period och är åter en pigg och glad boxertjej. Fick ett tok-boxerskov idag på prommisen, sprang som en riktig fartdåre fram och tillbaka till matte och hoppade och studsade - Tjoohooo, skurmoppen har slutat jagat mig, filtarna i soffan är borta, jag får åter krypa upp till mattes säng på morgonen, jag får även ligga i lillhusses säng igen utan att han klagar, behöver inte kissa på varje stubbe i skogen.... allt är som vanligt ,så vanligt det nu kan bli med en snygg och sprallig boxertjej i famlijen :)

RSS 2.0