Lugnet före stormen...


Tjena
Nu gäller det att vila upp sig innan nästa kalas drar igång. Som jag berättade tidigare så är de två rottissarna Lilleman och Smilla på väg till mig. Jag räknar med att de kommer sent ikväll, så det gäller att vara på tassarna då, och visa vem som är husets prinsessa. Visserligen är de mycket större och starkare än mig, men jag tror att jag är fnabbare och fnyggare. Fast lite orolig är jag då Lilleman & Lillhusse har en speciell relation sedan länge. Typ 6 år typ.
Jag fixade att vara ensam hemma idag, så det så/Sally

Han kallas för tomten...

men jag tyckte han lukta som husse jag?! Men men dom andra verkade tycka att det var en speciell figur, jag vet inte, jag gillar nog husse bättre utan skägg och luva!
Någon familjebild fick vi ju inte till som ni ser... alltså att få en 18-åring, 16-åring, 6-åring, snart 40 matte och snygghusse osso jag förståss att stå stilla framför en kamera det är en utmaning som vi fortfarande har framför oss. Men lägger ut en bild på flocken som är tagen för snart två år sedan det var sist dom fångades på bild..... :)

Nu laddar vi om och väntar på våra bästa vänner som kommer på onsdag, mycket roligheter när vi är tillsammans, Täbyfamiljen innehåller: Åsa, Putte tonåringarna Erika 18, Petter 16 och Karin 13, sist men inte minst Rottisarna Lilleman och Smilla..... oj va mycket skoj vi brukar ha ! !
       

Julaftonspromenad


Hallå där, vi har precis varit ute på en lång uppfriskande julpromenad. Det är bäst det, för idag blir det käka av. Jag snackar julbord och allt vad det innebär. Jag kommer parkera under bordet idag.....alltid kommer det nån köttbulle eller prinskorv nerdimpande.
I eftermiddag ska jag försöka samla hela flocken för en fin julbild så håll utkik.
God Jul på er så länge /Sally

Träd med bollar i !

      
Jamen nu tror jag ändå att......igår kväll så tog husse in ett träd! Jaaaa jag vet men vänta tills ni får höra resten....
Husse satte den i en konstig grej och lillhusse stod och hoppade och sa kan jag klä nu eller?? VA?! Sen kom matte med påsar fulla med bollar, röda och silvriga bollar och jag stod redo och tänkte detta blir kul, men dom var inte till mig? Nääääää dom skulle hänga i granen, jaa trädet hette så. OK inte vet jag men alltså men detta är säkert en av dom traditioner som min matte tjatar om hela tiden. Efter ett tag blev jag lite less i alla fall på att stirra på dessa bollar för jag fick ändå inte leka med dom så jag satte mig med tonårshusse i soffan och "killade liiiite"


Kolla in vilken fin pepparkaksgubbe som hängde i granen.....!

Julfix...

Oj va alla springer omkring.... först så måste jag berätta att jag lämnades ensam idag ! Jaaaa ensam i nästan två timmar då husse och matte var och handlade. Hmmm jag försökte se övergiven och ledsen ut när dom åkte men det hjälpte inte. Sen kom matte och husse på mig med att sova djupt i soffan när dom kom hem, jaaaa jag vet men man måste ju försöka att vara lite "dramaqueen" när man inte får följa med. I alla fall så kom dom hem med en massa påsar med mat, det är ju hur kul som helst att dyka ner i alla påsar för att lukta och kolla in vad som inhandlats.
Sen har det gått av bara farten här ikväll, husse och matte har fixat o grejat, gjort julkort tillsammans med lillhusse, lagt in sill, tagit fram julpynt .... det blev supermysigt här hemma och massor med dofter från köket...... mmmmm jag fick smaka julskinka, gott! 
På bilden är mattes och lillhusses julkort och mattes löksill och chili/lime-sill.
   

Vilken morgon...

oj vilken konstig morgon både matte o husse fullt påklädda kl 06:30! Jag gick upp och kikade lite frågande vad som var på gång? Kunde inte låta bli att hänga på ut då både matte o husse gick ut? Lillhusse låg fortfarande och sov och det var lite lockande att krypa tillbaka i sängen med honom. Men men nu drog vi ut och OJ OJ OJ va snö!! Jag gick igång och spann lös och hoppade och studsade i alla snöhögar, matte och husse skottade och skottade och skottade och jag hoppade och hoppade och hoppade .... 
         

"När Harry mötte Sally"

 
Idag var det filmtema jag Sally mötte Harry men filmen heter När Harry mötte Sally fast han träffade ju mig också liksom... Harrys husse o matte har vi träffat på Boxerträff och idag hade vi bestämt att vi skulle få busa lite ihop. Lillhusse Gustav försökte åka "Snowracer", det gick så där då snön var lite mjuk. Matte o husse konstaterade att dom måste köpa en snabbare bättre kamera för dom flesta fotografierna blev som "akvarelltavlan" ovan. Vi var liksom lite snabba i rörelserna kan man säga. Men när vi var kopplade blev det bättre skärpa på bilderna.
Kul hade vi i alla fall och jag har sovit gott hela eftermiddagen.
Jag hoppas att Harry & Sally får träffas fler gånger!
   

Filmtema

    
Ser ni vilken film detta är? Heeheee jag berättar mer sen......

Sally och havet

             
Vad sägs om utsikten? Har sovit över hos farmor och farfar - och på vår förmiddagsprommis fångade husse mig med havet som bakgrund. Endast minus 8 grader och solen var uppe ett litet tag i alla fall.  

Fick inte följa till plugget


idag heller ..... jag försökte på mitt sötaste sätt att övertala om att jag också är en unghund nu och att jag kan tänka mig att hänga på till plugget. Men ingen fattade vad jag försökte säga.... Dennis min supersnyggatonårshusse praktiserar i butik och hans supersötasnällasuperflickvän skulle till sin skola men ingen ville ha förstärkning idag.
Skyll er själva då !

Ett två Täcke på


Lolla på mig- fnygg va!
Har varit på lång skogspromenad med husse. Tog på mig mitt nya täcke, för det var 77 grader kallt!  Jo- det är säkert, men husse sa att det bara var 11 grader. Nåja, vinter är det i alla fall, blir fint inför julen. Hörde nåt om att vi ska fixa gran idag. Hallå-ett riktigt träd inne.....

Hur var det nu: Det går 7 hundgrader på en människograd eller../Sally

Jag ser det snöar....

dé va väl roligt HURRA ! ! !
  
              

    

Supersnällalillhusse

               
Jag vill bara berätta om min bästa vän lillhusse Gustav han är 6 år och supersnäll med mig, han leker o busar med mig och han har lika mycket energi som jag har. Han styr och ställer med mig (tränar) på att jag ska sitta kvar och komma på inkallning, han gömmer gobitar som jag får leta upp. Jag får sova i hans säng och han blir lika glad att se mig som jag blir när jag ser honom. Pusspåre min goaste lillhusse!
/Sally 

Just Go 4 it

      
Hann inte blogga igår för hemma hos oss var det full aktivitet, lus sefika m.m. Matte och husse for omkring och storstädade, lillhusse var hos en kompis, sen fick jag åka på utflykt. Matte var på boxerträff utan mig då jag inte hann hem.
Idag säger SMHI att det ska komma snö, jag ser fram emot det ! JUST GO 4 IT ! ! 
/sally 

Gammal är äldst

Idag ska vi åka till gammelmormor och gammelfarmor med julblomma, dom är alltså mattes mammas mamma och mattes pappas mamma ! ! Jaaa jag vet fatta va gamla dom är! Typ snart 100 liksom, gammelfarmor Rut är 94 år och gammelmormor Gudrun är 88 år! Respekt! Matte har sagt till mig att jag inte får yra omkring? Klart att jag kan sköta mig en stund i alla fall.....
/ungaosnyggasally

Grattis Idol-Erik

Jaaaa va kul, Idol Erik vann, vi laddade hela flocken med popcorn, dricka inför Idolfinalen, vi röstade på Erik och han vann! Kul, grattis Idol-Erik du va bäst !!  

Jag vill osso va mé

                   

Jaha så var det dags för traditionellt pepparkaksbak med lillhusse, jag fick nyfiket titta från golvet. Jag skulle faktiskt också kunna göra en och annan pepparkaka hur svårt kan de va? Luktar såå gott, matte spelade stämningsfull julmusik och det föll faktisk lite snö utanför fönstret.  Snacka om julstämning med det fick vi idag. Lillhusse gjorde supersnygga stjärnor o hjärtan men mest käkade han deg :) det såg jag.

Längtar efter husse som kommer hem ikväll, då är flocken samlad igen, sköönt! Varit en jobbig vecka tycker matte, jag tar det mest med ro. Men vi lär oss och får mer erfarenhet av vårt "hundliv" för varje dag. 
  

Sovit gott

        
mmmm husse är bortrest och då brukar lillhusse sova i hans säng, eftersom jag får sova i lillhusses säng så hoppar jag naturligtvis upp jag med, jag fattar inte vad matte surrar om ?? Inte sova i hennes säng?? Vadååå!? JAG FÅR SOVA MED LILLHUSSE och om han byter säng är väl inte mitt problem?!
/Sally

Skogen

      
Oohh vad det är härligt med skogsprommis! Matte tar alltid med min kamptross som jag får busa med när jag varit duktig. Jag får minst ett "boxerskov" och drar rakt in bland blåbärsris och granar, det är sååååå kul! Ni borde testa, matte såg lite bekymrad ut när jag hoppade o studsade omkring som jag brukar, tror hon har blåsljud i hela sin hjärna - är man en boxertjej så är man en boxertjej, vi rider ur denna storm eller blååååås kanske man kan säga :)
Kram på er alla mina boxervänner !
/sally och matte


Litet blåsljud

Veterinären lyssnade på mig idag och upptäckte ett litet blåsljud, han kunde inte säga om det var pga av detta som jag blev vinglig på benen häromkvällen. Matte bestämde i alla fall att vi ska ultraljudsundersökning i januari för att se vart blåsljudet sitter. Lillhusse har också blåsljud så min flock är expert på detta område så därför frågade matte veterinären rakt ut - om ljudet var distinkt så tyder det på ett mycket litet blåsljud, tror du att det var pga det som Sally vinglade till? - Veterinären var tveksam eftersom jag inte svimmat utan bara la omkull mig några sekunder.
Hmmm ja ja ingen vet varför jag vinglade några sekunder och vi har nu bestämt oss för att inte oroa oss då jag aldrig visat några som helst tecken tidigare. Vi kör ultraljudsundersökningen den 11/1.
/Sally


Veterinärbesök inbokat

Ska till veterinären idag, var lite vinglig på benen när jag varit ute på "kvällskissen" häromkvällen och trillade omkull i hallen, matte är helt säker på att jag inte svimmade utan bara var yr i några sekunder. Min veterinär vill i alla fall att jag kommer in på besök så han får lyssna på mitt hjärta och kolla upp mig. Det är bra, matte ser lite orolig ut ska gå o slicka henne i ansiktet och säga att det är inte farligt att gå till veterinären. 14:20 ska jag vara där, jag skriver mer sen och berättar hur det var.
/Sally

Tomten har kommit


                     
Tomten har redan kommit till oss! Helt plötsligt så stod han på vår bro, med skägg o röd näsa. Jag är i alla fall större så det känns bra, men matte säger att man måste vara snäll annars får man inga julklappar? Hmmm men om han börjar bråka med mig då ? 
/sally


Tågäventyr

men nu ska ni få höra.....
Inatt kl 02:00 kom min flock hem, puh dom såg superslitna och superttrötta ut, dom hade varit på tågäventyr. Deras tåg rev ner en elledning efter ca 30 minuters färd, blev stående i ett strömlöst tåg, ingen mat o mörkt blev det. Tur att lillhusse hade vunnit choklad och skumtomtar på Liseberg. Efter drygt 3 timmar fick dom tillsammans med 700 resenärer evakuera, klättra ner för stege i mörkret till buss som tog dom till Skövde. Där stod ytterligare ett försenat tåg och väntade, inga platser, ingen mat ....men det åkte framåt och det var lyse i alla fall. Kl 21 kom dom till centralen och då fick äntligen lillhusse lite mat! Tåg till Gävle och sen fick dom åka buss, vilket äventyr va?! jag säger då bara en sak - SJ huka er för nu kommer matte bombardera er med förbättringsförslag på krishantering och kräva en del ersättning!
/Sally tur att jag fick vara hemma

 

 

 


Tillbaka till tonåringarna!

När man är borta från matte i några dagar så finns det ingen som tvättar eller duschar mig, jag tror inte morfar visste hur man gör för när jag kom hem så började Dennis genast lukta på mig och han sa att det luktade ostbågar? I allafall så tog dom med mig till duschen och tvättade av mig lite med eget hund schampo och allt! Så nu är jag ren och fin men fortfarande lite blöt. När jag kom upp för trappen så passade jag på att sno en bit macka från vardagsrumsbortet och sen så välte jag en mugg som det va grädde och nån mörk sörja i! Jätte gott med grädde men tyvärr så hann jag inte smaka det där mörka som Dennis kallar för choklad för han hörde nog när koppen gick omkull och var väldigt snabb att ta bort mig och så skällde han på mig, jag fattar inte varför.. knäppa människor!

Nej, nu ska jag krypa upp i min egen skinnfåtölj och hoppas på att folket kanske tänder en varm brasa så jag blir torr snart. Ni vet, det är ju jag som är stekarsallyyyy! Tills dess blir det till att kolla på lite tv, det är ju julkalendern snart. Jag är nog lite utav en superhund i allafall. Det ser ju nästan ut som det på bilden när Dennis gör ett tappert försök att torka mig, jag är nämligen världsbäst på att bita i handdukar. Jag utmanade Michan på en dragkamp också, och jag vann såklart. Vem annars? Det finns nog inte många grejor som jag inte är bäst på. Men det är ju så det ska vá, världens bästa Sally! Det är jag det!


Rapport från "moffen"

jag saknar inte min flock! Ville bara säga det ifall dom läser min blogg, jag har det sååååå bra. All uppmärksamhet på mig och vilken soffa! och vilken fåtölj! ooooooh vilken säng, vilka promenader, vilken mat så här skulle man alltid ha det ! Detta är lyxsemester, sånt som vi alla behöver lite då och då, tror att matte kallar det för SPA-resa eller så, detta är nog SPA resa för en Boxertjej att få vara hos "moffen" och bli ompysslad.
Jag hoppas verkligen att min flock också har det bra!
       



Pensionat Morfar


Jaaahaa till slut så förstod jag vad som var på gång, alla ska åka bort och jag får inte följa med! Men men inte blir jag så sur över det då jag faktiskt ska få vara hos morfar, tjooohoo fri fart och soffplats! Rådjur på tomten och Anki lagar god mat. Som vanligt måste jag bara pussa på morfar och krypa upp i famnen när han sitter in den där coola fåtöljen som man kan fälla bakåt, jaaaa jag vet cooooolt!
Matte, husse och lillhusse skulle åka tåg till Göteborg och gå på julmarknad, hur kul kan de va då?

Nått e på gång?!

Hmmm nu är jag lite fundersam, något är på gång.....matte & husse liksom gossar me mig mer än vanligt och lägger huvudet på sne ...
Såg nog att husse skopar min mat i en lila påse och räknar.... torsdag, fredag, lördag.... och matte lägger i min kamptross, favvoleksak, något som luktar gott och bajspåsar! Nått e på gång!
/Sally

Supersnyggasally


1 december, nu är jag introducerad i vad det innebär i min flock.
Man går upp lite tidigare för att göra sig klar, tänder det röda ljuset på vardagsrumsbordet och fikar frukost framför tv:n! Vaa! Fatta va december är bra, lillhusse fick öppna första paketet i sin legojulkalender och sen kollade vi på TV:s Julkalendern kl 07:15, det är tradition säger matte. På tv:s julkalender så var det en tjej som hette Supersnällasilversara och Stålhenrik men dom saknade helt klart en superhjältehund! Jag kan tänka mig att ställa upp faktiskt, vad sägs om - SupersnyggasötasuperSally? Taaadaaa.....


RSS 2.0