Skyltsöndag

Vad passar bättre än att social/miljö-träna bland tusentals skyltsöndagsbesökare.
Jag började med att gå hela storgatan ned. (gågata) Det var tjockt med folk och marknadsstånd. För att sedan komma ned till hamnen så var vi tvungna att gå över E4:an via en bro. Nu sattes min mentalitet på prov, eller kanske snarare min förmåga att stänga av rädslan. Det var tufft, men jag backade inte utan tog mig över till andra sidan. Men när det var dags för fyrverkeri drog vi oss tillbaka, då detta var i tuffaste laget. Jag klarade av skyltsöndagen galant och nu har jag även sett tomten, miljö-träning kallas det. Väl hemma så fick jag ställa mig under en varm dusch, mmmmm de e är grejer det.
Nu lucktar jag mumma inför dagis imorgon... Det blir bara Rufus och jag på mitt rum, resten är lediga!
/Sally

Pepparkaksbak

 

Idag är det första advent, jätte spännande saker hände i köket och en fantastisk doft spred sig i huset. Tonåringarna bakade pepparkakor, mums!! Såg till att slicka upp lite mjöl och deg som råkade hamna på golvet.
Matte har gått kurs hela helgen som Mellannorrlands Boxerklubb skickat henne på, så nu är hon certifierad utställningsarrangör. Shit va coolt nu börjar matte liksom fatta att det räcker inte att bara gå in i ringen och vara "Fnygg"


Inte bara fnygg..



..jag är fnorig oxå!
Men det är ju klart, sånt får man räkna med i dessa influensatider.
Undrar ni hur det gick med vår nya gäst igår? Kanon!
Jag började med att möta upp i hallen, hoppade lite och visade mitt intresse.
Sen blev det Hebreisk bordsbön till maten. Jo de e sant...det var visst nåt som husse och Dennis hittat på för att verkligen skruva till första intrycket av vår flock! Men hon var cool och låtsades som det regnade.
Jag ville inte vara delaktig just då, så jag rävsov i min nya bädd jag ärvt av Tilla.
Sen blev allt som vanlig. Mycket skratt, värme och tokigheter som hör till vår flock, långt in på småtimmarna.
By the way: Hon heter Ida och är Pontus Girlie

Bytt upp mig


Som ni sett tidigare så har jag ju en egen skinnfotölj. Hade!
Hmm, den var bra men lite svårt att sträcka ut sig i den. Så jag har bytt till mig en soffa istället.
Jag gjorde det med husse när han var fullt upptagen med andra saker. Vet inte om han blev nöjd, men för mig blev det bra. Bytt är bytt och kommer aldrig igen..
Ikväll blir det middag med husse, matte, alla kids, kompisar och flickvänner. Det ska visst dyka upp någon ny i flocken. Jag får väl se till att introducera på bästa sätt!
Rapport kommer imorgon/Sally

daX igen

Jaahaaa så var det dags igen, den där svarta Samsonite-väskan gillar jag inte! Så fort den kommer fram så vet jag att någon i flocken ska iväg. Så jag lägger mig nära väskan för att ha lite koll, hmmm matte är det nu igen som packar. Men jag tolkar ändå hennes ansiktsuttryck och suckar att hon inte heller gillar den där fula svarta väskan. Nu vet jag vad matte ska få i julkapp, en ny väska så kanske hon stannar hemma lite mer :)
/Sally

Blinka lilla stjärna

oohhh va fint vi har i våra fönster! Matte och husse har satt upp stjärnor som lyser så fint, myyyyys! Hörde även när dom pratade om julklappar och planerade dessa, så småhussar lyssna noga......! Pssst....jag är mutbar :)
/Sally

Alla har sovit i sin säng!

Matte hoppade ur sängen i morse o konstaterade att alla sovit i sin bädd i natt! Jahaa?! Själv var jag såååå trött så jag har verkligen inte orkat springa omkring och byta bädd utan jag har sovit som en stock i min, då blir det ju liksom en dominoeffekt kan man säga, lillhusse sov ostört i sin säng och då sover matte o husse bra i sina sängar, Förstår ni ?
/Sömntuta


Sorg


Det är en tung dag idag. Min bästis Tilla finns inte mer. När jag träffade henne i lördags så var hon väldigt svag och idag orkade hon inte längre utan flyttade till himlen. 
Hela min familjs tankar går till henne och hennes husse och matte idag.
Hamiltonstövaren Tilla blev 13,5 år.
Sally

Min brorsa Bob

Idag fick jag bilder på en av mina brorsor, Bob heter han bor i Småland, visst är han "fnygg", syns att vi är syskon tycker jag :)
Nu är matte hamma igen och allt är som vanligt, vi har sovit tillsammans inatt då lillhusse hade mardrömmar och ville sova i mattes säng så då bytte dom säng med varandra och då får hon ju sällskap av lilla miiiiig Lilla o lilla..... är inte som andra hundar som liksom rullar ihop sig som en boll, nääääää jag sträcker gärna ut mig, sätter liksom alla fyra tassarna mot väggen och trycker mot matte. Vet inte om matte tycker det är så mysigt att nästan ramla ur sängen hela tiden för jag hörde henne imorse då hon sa till husse - Nästa gång det är mardrömmsdags så är det Du som får byta säng med Gustav!?


Längtar


Jag längtar efter matte nu. Det är dags för henne att komma hem tycker jag.
Det räcker med hussebus nu, flocken måste bli komplett. Dennis har ju också varit borta hela helgen.
Ikväll ser jag fram emot en myskväll där alla är samlade kring middagsbordet och jag alldeles bredvid på min fäll.
Visst låter det som en scen tagen ur en klassisk amerikansk familjefilm, jag vet, men det är verkligheten på klackvägen. (ibland i alla fall...) Om det är min skinnfotölj? Japp!
Vi hörs/Sally

Min kompis Tilla


Idag drog vi till stugan. Där bor min bästis Tilla tillsammans med Gustavs farmor och farfar.
Hon har varit med under hela min uppväxt. Liksom tagit mammarollen ibland när jag spårat ur eller behövt vägledning... Hon har faktiskt varit med väldigt länge, Tilla är 95 år säger farfar när han ska förklara för Gustav varför hon börjar bli trött. Ja, hon är faktiskt rätt så svag nu, så hon låg kvar i sin bädd när jag släppte lös nere på stranden.
Nu blir det en lugn lördagkväll med hussarna/Sally

Stegmannen


När husse är borta är det jag som vaktar huset. Så naturligtvis dök stegmannen upp. Det var en mystisk svartklädd vampyr. (nästan i alla fall!) Först klättrade han upp på taket på en stege. Sen klättrade han upp på vinden på en: just det, en stege. Eftersom jag är husvakt så vill man ju gärna vara med och hålla koll, men boxrar är inte skapta för att klättra på stegar. Jag tror i alla fall att han kände av min närvaro, för han var lugn hela tiden. Uppdrag utfört!
Twilight Sally





Sticka

Dressyrkurs eller var det stickkurs? min matte har fått för sig att hon ska ta över hennes mormors stickkunskaper?? 88-åriga gammelmormor kämpar för att få matte att fatta hur man får till flätorna på vantarna. Jag tittar skeptiskt på.....





Bilden nedan är 4 generationer matte, mattes mamma, mattes mammas mamma & jag :)

 

 

 


Trösta matte

Jaahaa så var det onsdagkväll och mattes favvoprogram på Kanal 5 Greys Anatomy kl 21:00, då får man hålla sig i närheten för matte brukar börja gråta. Hon har sagt att hon borde sluta se den där serien för hon får flashbacks på en barndomsserie som hette "Lilla huset på prärien" som hon också satt o grät till jämt. Förstår inte att hon inte fattar att det bara är på låtsas liksom, dom dör ju inte på riktigt ...?? Och att hon var 7-9 år då hon tittade på "Lilla huset på prärien" och att hon faktisk numera är snart 40!
Men men mycket riktigt så satt hon där i soffan och grät igen....och jag fick hoppa upp och lägga mig i knät och trösta. Dennis fotade oss och skrattade och ruskade på huvudet åt mamma/matte då han såg hennes röda ögon,
han tycker nog som jag att hon borde sluta se på serier om hon tar dom på fullaste allvar!


Morfar

Nu ska jag berätta vart jag varit idag, joooo hos morfar alltså mattes pappa, han är alla hundars vän! När man träffar honom så vill man bara krypa upp i famnen och pussas och mysa, det bara är såå!
Matte skulle iväg på jobb norröver och eftersom mitt dagis ligger söder om stan så tyckte matte det var enklast att ta med mig idag :) Men hon ville inte ta med mig på hennes kundbesök? utan jag fick stanna hos morfar som bor i Härnösand.
Ooooo jag kan berätta att morfars säng är mjuk att hoppa i och att när man varit på långprommis så får man vila i en egen skinnsoffa! va?! lyx för en boxertjej, vi tog varsin soffa och la oss och sov en stund. När matte kom och hämtade mig så tog hon oss på bar gärning kan man säga, men vadå man får ta seden dit man kommer eller hur?! Han får gärna vara hundvakt fler gånger tycker jag.
/Sally

 

 


Matte kan själv !

Oh vilken konstig morgon, först gick husse upp för tidigt?! Då måste ju jag följa med upp och liksom kolla om han mår bra? Varför går du upp för tidigt? hmmm börjar misstänka att han ska iväg från familjen då han tar på sig snyggbyxor och Samsoniteväskan står i hallen och taxi hämtar upp honom.
Matte kliver i alla fall upp som vanligt .... men vänta nu? hon försöker göra en brasa...hmmm sitter bredvid för att ge henne mitt stöd och räcker henne en vedklabb, jaaa hon kunde! Sen yr matte omkring och försöker styra upp, det är ju egentligen husse som brukar ha kollen på morgonen men måste ändå säga att hon fick ihop det till slut. 6-åringen till förskolan och ingen tonåring som försov sig idag. Men jag fick inte åka till dagis idag ... jag berättar senare om vart jag varit ;)
/Sally

Husse pangade o sågade

    
och jag bara sov.... Gustav klagade att han inte hörde vad dom sa på Bollibompa men jag smög mig upp i soffan med min nya leksak och föll i min djupaste skönhetssömn.
Husse har rivit spaljen i trappen ner till tonåringarnas hall, där ska det bli vägg och förvaring under trappan. Matte kallar honom för duktig, hmmmm konstigt för han får inte Frolic som jag alltid får efter att matte sagt - duktig!? 
Men de e klart jag är ju "fnygg"  ;)
/Sally

Sally 4 månader

         
Matte tycker jag är såååå snygg på denna bild så hon ville dela med sig till er ! Bilden är tagen i våras då jag var nästan 4 månader och på äventyr ute i Smålaviken där farmor & farfar bor, alltså husses mamma & pappa :)
Matte säger att jag ser så "rulltig o gooo ut" *skratt* ja hon har lite lustiga uttryck ibland?!

/Sally numera långbent o muskulös

PS Muskulös betyder inte muskel-lös utan det betyder att man har muskler, ville bara förtydliga det !?

Shopping

                   
Min matte hon vet precis vad man ska göra när man inte kan vara ute och aktivera sig då regnet bara öser ner, då åker man och shoppar ! Tjoohoo va kul, vi drog till Arken och "hängde" lite, kollade in lite bitsaker och jag fick testa nya halsband m.m. Vi shoppade ny reflexsele till mig då min har blivit lite trång runt magen?
Sen åkte vi till Hööks och köpte två nya bitleksaker, en grön hund och en bolltross, matte tyckte det var billigt på Hööks hon betalade endast 59:- respektive 49:- för leksakerna. Matte hade inte en aning om att dom hade hundsaker på Hööks men såg en bild i tidningen Härliga Hund på just den leksaken som jag fick idag.
Oj va kul det var när vi kom hem och busade med mina nya saker :) shopping de e kul dé!
/Shopping Sally
                 

Måndag

Oohh vad det var kul att få komma till dagis imorse, något positivt så här första dagen på veckan. Jag hoppade ur sängen i morse och sprang omkring och försökte hjälpa till med att ta fram kläder, värma mattes fötter när hon står i badrummet och fixar frillan, springer ner och krafsar på tonårsrummet (inte bra idag då Dennis hade sovmorgon men det kunde väl inte jag veta!)
Sen bar det iväg, hoppade in i mattes bil och iväg till hunddagiset hoppade ur och med glädje pussade mina fröknar på nosen, hej då matte!
/Sally

Gå gärna in o kika på mitt hunddagis jätte fina hemsida, finns även bilder på oss dagisvovvar
www.amnishundhus.se


Rostas 2


Flämt på er! I min serie "Rostas" börjar det bli hett nu. Jag tror husse börjat köra med björkved, med tanke på trycket i kaminen. Nu krävs det sin Boxer för att klara av värmen, det vill jag lova. Men jag viker inte ned mig i första taget. Lillhusse klarar inte lika lång tid som jag gör framför brasan...
Om inte annat så får ju detta tankarna på annat, än det tragiska väder som bjuds idag.
Keep up the tan/Sally

Snön borta

Jahaa så  var det 6 plusgrader och regn igen, konstigt igår morse busade jag runt i snön? Fattar inget? Jag och matte tog våran skogsprommis och jag fick springa lös, matte tyckte att jag var mycket lugnare än vanligt och jag fick inget skov i skogen och höll mig mycket nära matte hela tiden. Det är ju lågtryck! hur kul är det?! Klart att man inte kan spralla runt och springa och studsa omkring då, regn, lera och blött överallt, hur kul är det? Nu har jag lagt mig framför brasan och försöker torka upp igen, får se om det blir mer fart på mig i eftermiddag.
/Lågtrycks Sally

Rallylydnad


Jaaa idag fick matte och husse lära sig att när den första snön lagt sig så konserveras dofterna i backen och vi hundar gillar att trycka vår nos ner i snön och lukta och äta kall snö. På kursen idag var vi 7 hundar som gick med nosarna i backen och hade lite svårt att fokusera :)
Vad vi fick göra..? Joo vi fick köra Rallylydnad det passar mig perfekt tänkte jag man kallas ju för RallySally. Intruktörerna Tomas och Hanna hade lagt en bana och husse fick en karta som vi skulle gå efter, lite trögt i början då jag la in högsta växeln direkt men husse sa att jag skulle börja med att sitta??! Rally? Måste nog förklara för instruktörerna vad Rally innebär. Matte fick också testa ett varv med mig hon gillade också rally.
Så till det där med dop, jag lovade ju att jag skulle förklara vad det var, trååååååååååååååååk! Familjen klädde upp sig i fina kläder och lämnar en söööt, rynkig, goooo, sällskapssjuk trevlig tjejboxer själv hemma ! Så det där med dop det hoppas jag slippa fler gånger.
/Sally ej dop men gillar rally 

PS om jag är lite suddig på bilderna nedan så beror det på att vi körde Rallylydnad på kursen idag



 

Stress ...

oohhh lördag morgon men men den här familjen dom är verkligen alltid på gång med någe. Vaknade av att matte säger - Sally nu får du kliva upp för snart ska vi åka med Gustav till hans komis Alfons och vi ska på kurs!
Jaa just det ja, det är ju avslutning på min kurs idag, de blir spännande och se vad vi får göra då? Sen ska familjen på dop? Ingen anng vad det är men jag får berätta sen. Här faller det lite snö så det blir roligt att få jaga snöflingor när jag kommer ut..... naturligtvis efter kursen ;)
/Sally

Rostas



Det här är en av mina favoritplatser nu i denna bistra novemberkyla. Vad värmer bättre i pälsen än att ligga framför brasan. Inte för inte att husse kallar mig för "Stekarn"
Alfons gick förbi nyss och undrade vad jag gjorde. "Hon ligger där och rostas" hörde jag Lillhusse sa.
Ibland kan man inte hålla sig för skratt när smågrabbarna diskuterar...
Vi hörs, dax för att stekas lite till eller var det rostas??

Queen size bed

Haa jag har kommit på hur man lyckas med att få en stor, varm säng med täcke och kudde helt för mig själv.
Ska jag berätta ...? Hmm så här gör man, på kvällen när vi går och lägger oss så kryper jag ner i min "biabädd" brevid husse o mattes säng och låtsas sova, sen när matte o husse somnat så smyger jag in till lillhusse. Ni vet ju redan att han är ganska så mörkrädd så jag smyyyyger upp och hoppar upp på honom och säger Buuuuooouuäää! Han vaknar och går direkt in till matte o husse o tränger sig ner i deras säng.
Kan inte förstå gnällandet på husse o matte att dom sover dåligt ?? Jag har då aldrig sovit så bra som nu, en redan uppvärmd mjuk säng med täcke och kudde, sover som en prinsessa. Kan ju inte rå för att lillhusse är så mörkis så han blir rädd för en liten söt boxertjej som jag ..?!


Inspiration

Jag och Matte drog ut till Timrå BHK ikväll för att kolla in min gamla valpkurspolare Atlas när han skulle göra "examensprov" efter att ha gått Lydnad2-kurs. Nu undrar väl alla varför inte jag går Lydnads 2:a när min valpkurspolare gör det?! Jaaaa han var helt enkelt bättre än mig....så han fick hoppa över en kurs, han fick guldstjärna redan på valpkursen liksom.
Jaa jaaa hur som helst, jag och matte kikade in deras examens-tävling och jag tycker Atlas var Bäst o "Fnyggast"! Han fick en puss av mig när han tävlat klart, myyys. Matte blev inspirerad för hon körde ett hårt pass med mig uppe på plan och jag kämpade på med att komma på inkallning m.m. Matte tycker inte att jag sätter mig tillräckligt snyggt bredvid henne, men vadå?! Man vill ju liksom kolla in om belöningen kommer och det ser man inte om man sitter precis bredvid, såååå de sååååå!
Snyggt jobbat Atlas, hoppas vi kan träna ihop någon kväll så jag kan bli lika duktig.
/Sally


Mina tränare


Här är en bild på mina tränare matte Susanne o husse Fredrik, dom coachar mig  varje lördagförmiddag på vår Lydnads 1:a som vi går ute hos Timrå BHK. Nästa lördag har vi avslutning då blir det tårta! Kommer att sakna lördagsträningarna.....hmmm eller kanske skönt med sovmorgon? Matte har sagt att någon vila kommer det inte bli tal om då hon tror att vi ska tävla Lydnadsklass i framtiden, så vi lär väl traggla linförighet, platsliggning, hopp, apport you name it.
Lillhusse brukar också vara med på kurs men han vill bara komma åt "gofikat" som serveras vid teorin. Men fota kan han eller hur?
/Sally


Boxerträff i Matfors

   
Jaaa va kul att träffa boxerkompisar ! Husse, matte, lillhusse och jag drog till Matfors på en boxerträff som man ordnat via vår lokala boxerklubb MNLO. Vi var ett 10-tal boxrar och hussar, mattar som la spår, fikade och dom pratade om deras fina, lydiga o lugna boxrar..... näääääääääääää lurades bara, naturligtvis pratade man om deras fantastisk snygga, livliga, busiga och charmiga boxrar :)
Matte la ett rätt så långt och klurigt spår till mig som jag drog med mig husse på, jag markerade alla spårpinnar och hittade även slutpinne trots att matte lagt den på en stubbe ! Jag tycker verkligen det är roligt med spår. Till sist fick jag springa lös och busa med jämnårige Denzel.
Sov gott när jag kom hem och var lite stel i bena.
/Sally

Anti rynk ?



Hej på er Boxerkompisar!
Idag var det "hussedag" eller "Farsdag" som mina småhussar kallar det, ja ja i alla fall så var det paketudelning imorse till min husse Fredrik. Han fick en liten väska med krämer, hmmm ja det finns kräm för killar också det har man ju förstått, jag är ju van för Dennis han är ju vårt modelejon och han luktar alltid gott och har en massa kräm och fix. Men.... nu till det viktiga...! Husse fick ansiktskräm med Anti wrinkle creame!? VAAA? Jaaaa det är engelska, men det betyder Anti rynkor kräm !? Och Då kommer min fråga...... VAD ÄR DET FÖR FEL MED RYNKOR DÅ ?!
/Sally


Hmmm


Det här blir nog mitt nya gömställe för halvtuggade ben och "mina" tennisbollar.
Det är bara att hålla tummarna så att matte inte fastnar i säkerhetskontrollen nästa gång hon flyger. Kan bli svårt att förklara varför man har rökta grisöron i väskan när man ska på möte i Stockholm...Hehe
By the way, tävlade på kursen idag, kom tvåa! Fast det gjorde alla utom Frost, han kom etta, grattis Frost!
Imorgon är det Boxerträff i Matfors som gäller. Hoppas det blir gott fika och att nån snygging dyker upp.
Lägger ut bilder från träffen imorgon/Sally


Snön faller...



...och jag med den.
Snacka om att det blir halt med blötsnö under tassarna.
Mitt glidrekord på altanen är 3 meter. Såja alla söderortsbor, nu är vintern kommen hos mig.
Tänkte bara tala om att vi återigen byggt den traditionsenliga snögubben vid första snöfallet. Min familj berättade för mig att vi brukar göra det. Ser ni den snygga morotsnäsan, det är den tredje som lillhusse fått sätta dit. Var de andra är? I min mage såklart. Snart är den där också det...
Snön faller nog länge än...

Utflykt vid havet



Hej på er alla friluftspolare.
Vi var på utflykt i helgen, visst ser det mysigt ut. Jag tog faktiskt ett dopp jag..brrr
Det är rogivande att vara vid havsbandet även för en boxer. En stund i alla fall.
Vet ni, idag fick jag veta att jag har en halvsyster som heter Ester som aldrig har varit i norrland!? Hallå, hon kanske aldrig har sett snö!? Jag får skicka en vinterbild när snön kommit.
Hon är bloggerska precis som jag, så se upp alla "blondinbellor"!
Det är jag, matte Susanne och lillhusse Gustav på bilderna.
kram Sally

 

 


Gympa

     
Jaahaa så då har jag även varit på gymmet, "babygymmet" hette det, vad jag förstod så ligger man på en färgrann liten matta osso hänger det lite prylar och dinglar och så ska man dra, putta o bita. Det var Olivia som var och hälsade på och hon är en flitig gymbesökare med spänst i både armar och ben, hon hade även rätt så lustiga läten för sig. Jag blev direkt engagerad i den lilla Olivia och vaktade och hängde på gymmet jag med.
Har lite träningsvärk idag faktiskt.
/GympaSally

  

Hooo hoooouuuoää

        
Kul det här med Halloween...
Det finns massor av fantastiska kostymer i butiken. Gissa
vem som är jag på bilden. Ett tips - jag är lite kortare än de andra...
Det kan också vara lite farligt att öppna dörren för vem som helst, för det
visade sig att häxan till höger i bild med det gröna håret är samma
tjej som var ägare till den där smaskiga bollen som jag stal tidigare i år... Hon
kände igen mig direkt trots att jag försökte gömma mig bakom Lill-husse. Ops... Busted!

RSS 2.0