Tänk att...

det är den 1 juni imorgon!? Va?? Den här bilden är tagen för 8 veckor sedan.....Då var det hur mycke snö som helst, här busar jag för fullt med husse :)
         

Mors dag


Grattis Morsan!
Eller: Har den äran på Mors dag, min kära mamma Cita. Japp, så säger man!
Idag är det en sån dag när mammor får presenter och kramar.
Min matte är mamma, så hon fick fika på sängen och en present i morse.
Sen fick hon den här smarriga jordgubbstårtan. Det finns kvar i kylen, det vet jag...
Mamma: Ha nu en bra dag och här kommer kramar i massor till dig från din Sally.
Bye bye, have fun!

Tjoohooo


Va skoj vi hade idag på träningen, matte har verkligen börjat fatta hur hon ska göra för att jag ska göra rätt :) Duktig Matte!!!
PS det är en råtta på bilden inte matte ..... men håll med om att bilden var helt superkul!

"Gnällfia"

min matte kallar mig för "gnällfia" och att jag låter som om jag går omkring och tycker synd om mig själv, jaahaa men nu är det faktiskt sååå att jag löper! och hur kul är det?! jag känner mig trött, känner mig ständigt sugen på något, måste ut hela tiden, får inte springa lös lika mycket, måste lukta på ALLT, kissar överallt man vill ju inte att nån snygg hane ska missa att jag varit där, måste hela tiden snygga till mig, matte jagar mig med skurmoppen, hojtar på mig när jag vill hoppa upp i sängen, byter filt i soffan varje dag.......
Är det konstigt att man blir lite pipig o gnällig eller ......????!


Lillan De Walls Minnesutställning, Ring 7


Nu är det snart min tur. Attans vad stort, det var 14 ringar.
Nervös? Matte kanske, men inte jag. Var faktiskt väldigt lugn före...

Han verkar klar därborta. Japp dax för mig då!

Kontakt Matte! Dommar´n hallå, kolla in mig, inte hon breve!

Vad säger hon nu då? Ska jag springa mer eller är jag klar?

Hur det gick? Jo vars, jag är nöjd. Jag fick ett 1:a pris och placerade mig 2:a i konkurrens med en vovve som fick BIR. Jag fick enligt Matte och Husse ett mycket bra utlåtande:
"Nice young female, very good proportions and outlines. Still immature, needs time. Very good angular skull, nice eyes and wellset ears. Well turnedup underjaw, good frontlegs, well angulated. Nice brindle color and good topline. Moves well when she likes"

Om jag är trött nu? Har paxat 2-sits soffan resten av dagen!
Snark/Sally


Cruising

Idag har vi laddat våra batterier, vi började med en tidig morgon då tonårshusse Dennis skulle iväg på match. Strålande sol, fågelkvitter och frukost på altanen. Sen skulle vi iväg o kika på match. Matte "cabbade" ner oooooohhh de gillar jag, man kan liksom sitta o mysa med solen på nosen och känna alla lukter, njut!
Dennis var så cool i sin fotbollsdräkt och jätte duktig på plan, gissa om jag var sugen att hoppa in och hjälpa till, fatta vilken fantastisk runningback jag skulle vara, Toutchdown...JAPP! Men jag fick inte vara med idag.
Husse, matte och jag drog vidare ut till havet och käkade Sikmacka på Hamnstugan och jag fick en prommis. Nu ikväll har jag fått duscha och snygga till mig för imorgonbitti då går jag ut i ringen. Ca 09:30 smäller det!
  
        

Träning

Japp nu kör vi hårt jag o matte, var på vår kurs ikväll och där tog vi upp hopp över hinder igen, hmmm kände mig lite ringrostig och försökte gå brevid första gångerna men matte sa till mig att det inte var någon idé att smita. Såååå nu hoppar jag igen. Kontakten var superbra tyckte matte, inkallningen snabb och snygg, platsläggandet lugnt, linförigheten har vi fått så mycket bra tips på nu så den börjar bli bra..... jaaaaa nu är vi på gång! Resten av veckan blir det träning på "västervarvet" då vi ska på utställning igen på Söndag i Nordichallen.

2xFnygg


Visst, jag vet att jag är fnygg, men det finns en till nu.
Lillhusse har vart hos frissan. Språjlans ny frisyr.
Vet ni vad som hände mer imorse. Jo det lossnade en framtand i Lillhusses mun. (det är därför han inte skrattar!)
Var på er vakt, för det finns en bild på gluggen också.
Hmmm, undrar om jag kommer tappa mina framtänder.....
/Sally


Friluftsliv


Visst ser det rofyllt ut. Tycker till och med jag.
Det är Lillhusse som njuter av närheten till havet.
Varför denna melankoliska inledning idag då?
Jo, jag har levt friluftsliv i dagarna tre tillsammans med Lill- och Storhusse i sommarstugan.
Vi har lagt ut bryggan, bastat, grillat, sprungit i skogen och på stranden. Vi har badat i havet och allt annat man bara gör när man är med hussarna ute vid havsbandet. Inte konstigt att man blir lite "Naturedog"
Det var en bra start inför uppladdningen för nästa utställning som kommer till helgen.
Full fart framåt/sally

Träna

OK, nu måste vi börja träna hårt säger matte, hon har verkligen bestämt sig för att vi ska tävla Lydnad 1 till hösten, ok ja ja jag är med på noterna. Vi har börjat kursen "steg 2" hos Timrå BK och målet är att vi tävlar till hösten. Vi har fått lite privatlektioner på klubben och nu tränar jag och matte för fullt :)

Mr Handler & jag

                            

HP tjej

Japp så då var vänstervarvet gjort för denna gång, husse sprang bra och jag sprang så snyggt jag kunde för dagen. Det är inte så lätt kan jag säga med så många människor och hundar runt om. Domaren gillade mig och jag fick HP (hederspris) en lila rosett. Domarens namn var Liliane deRidder Onghena och var från Belgien hennes omdömme om mig lyder så här: 
15 months, very dark brindle as a good shape for her age, needs much more maturity, good skull and ear set, very nice dark eyes. Well formed muscles in front and rear. Give her some more time to develop her body and ring training.
Klass UKL Kv1 Kk 1 HP1

Sponsrad

he he jag är sponsrad! Eller näääää kanske inte jag, men min klubb Timå BHK som jag är med i som anordnar utställning i helgen. Kolla vad fina saker mitt hunddagis AmNis hundhus har sponsrat med priser! Kanonbra, flera böcker, flera filmer med hundcoachen, rabattkuponger på mat av olika sorter, SUPER! Tack, jag ska försöka göra mitt bästa och visa upp mig från min "fnyggaste" sida imorgon och berätta att mitt hunddagis är bäst!
PS om ni undrar om jag kommer att använda mitt rasslande halsand så är svaret - NEJ !
      

Rassel

jag och husse tränade med mitt nya utställningskoppel i går, jag hade inte direkt nån snygg stil då jag tyckte mitt nya halsband rasslade?! Ska de va såå? Matte stod och tittade på när vi sprang och fällde kommentarer som - det där ser inge vidare ut och hon verkar inte gilla det nya kopplet! NÄÄÄÄÄ jag kände mig som en "pråltik" gillar inte en massa utstyrsel, rassel, pling o bling!
Husse försökte vänja mig vid kopplet hela kvällen får väl se om jag gillar det mer idag, ska fundera på saken......
                   

 


3 dagar kvar...

Endast 3 dagar kvar tills jag ska springa vänstervarv! Husse o matte köpte nytt utställningskoppel till mig eftersom jag inte har ett sånt, det är kort och diskret som det ska vara när man ska ställas ut. Igår var matte på första kurstillfället i "Steg II" hos TImrå BHK, det var 6 hundar som skulle vara med, det är bra att det inte är så många så får man mycke tid och tid det behöver vi ju ;) jag fick inte vara med första gången men till veckan då ska vi köra igång med att visa upp oss i linförighet!
Håll tummarna för mig på lördag, det är husse som ska springa varvet med mig då matte kommer sitta i insläppet och i sekretariatet, det blir premiär för henne med att hjälpa till på Utställning efter kursen som hon gick i vintras "Certifierad utställningsarrangör" får väl hålla tassen att hon inte gör bort sig utan har koll på vaccinationsintyg och annat.
     


Attack!


Fortsättning på min serie; "Dagen med Denzel"
Tänkte ta upp en annan sak som är typisk för grabbs. Dom har ett enormt behov av att hävda sig inför oss "sköra damer" Kolla bara Denzel´s attackimpaförsök!
Vad han försöker säga är: kolla fnygging, har du sett nåt snabbare på fyra ben eller!? Ha jag chans på dig nu?
Jag måste nog erkänna att det har jag nog inte. Det verkar inte kameramannen ha sett heller.
Hmm, kanske kan han vara nåt i framtiden kanske, om jag tänker långt fram i tiden vill säga.
Hej då!       (attans vad snabb han var ändå....och fnygg...)

Typiskt grabbar


Ja, vad ska man säga...
Vi gickor vet vad bordsskick är vi. Nåt som jag måste prata med Denzel om.
Här gäller bara: "snabbast att dricka upp vinner, spelar ingen roll om det hamnar lite utanför"
Lite! Hm, men han är allt bra go ändå, måste jag erkänna. Han kan till och med springa med vatten i mun utan att svälja. Så jag ser mellan tassarna på det här denna gång.
Vi hörs/Sally

Kampa!


Tjena
Min polare Denzel har varit på besök.
Han är boxer, jag är boxer. Det blir lika med full rulle och kamp.
Det finns inget roligare än att leka med honom. Han har samma syn på livet som jag. Man skärmar av omgivningen och går in för leken till fullo. Visst, det gäller för er fyrbenta att se upp. Måste erkänna att Denzels matte for i backen. Hon fick en tackling av nån...kan ha varit en hund.
Imorgon ska jag visa Denzels bordsskick. Tror att jag måste lära honom hur man håller tungan rätt i mun.
När ni läser det här så ligger jag raklång i bädden och sover, garanterat!
Bye Bye!

RSS 2.0