Bus eller Godis?


Perfekt rubrik för en Boxerblogg eller hur? Bus eller godis, mina två favoritord.
Det  ska tydligen komma småungar hit ikväll som ska fråga om det.
Hallå kids, fråga mig om bus eller godis så ska ni få se på action!
Jaa nu verkar det ju inte som att jag får styra det här, utan matte har varit tydlig med att vi ska ta fram godisskålen till de spöken som besöker oss. Inte min aktiva attityd.
Förresten, vad tycker ni om pumpan som jag och Lillhusse gjorde igår. Cool eller hur, man blir nästan lite skraj, men bara nästan.
Hur vad det nu: Boxer eller Godis...


Kändisträff



Jodå, ni ser alldeles rätt. Jag och lillhusse har ett eget signerat exemplar av Hundcoachen Fredrik Steens bok.
Jag sprang på honom igår på en djuraffär.
Woow en boxer, dom är coola, sa han och gosade lite med mig medans matte och lillhusse köpte hans bok.
Där står visst en massa bra saker om hur man sköter sin ögonsten. Jaa, dom kan ju alltid lära sig nåt.
Själv så lät jag han gosa lite till med mig innan jag ryckte på svansen och drog hem.
Om jag ska vara riktigt ärlig så är boken signerad till Lillhusse. Det är han värd!
Imorgon är det Halloween, undra vad man ska hitta på då...

Hostigt

Jag är trött idag.
Husse hostar och lillhusse har hostat konstant hela natten.
Då kan ni ju förstå hur mycket sömn jag fått, jag som har min sovplats i lillhusses säng.
Vid fyra i morse gav jag upp, och drog över till min reservsovplats inne hos matte och husse.
I sängen? Nääee, där gäller min bädd på golvet.
Höstmörker och störd skönhetssömn...snart börjar man väl hosta också.
Det har känts bättre.

Frihet

Hallå där
Ni som läst min blogg vet ju att jag håller på att bli en stor tjej nu.
När man blir stor boxertjej vågar man kissa överallt. Nu kan jag stanna mitt på stigen för att slå en drill.
Förut vågade jag bara kissa hemma på gården. Det kallar jag vågad frihet!
Däremot är det mindre frihet att gå hela skogsrundan i koppel, och inte få gå på dagis och träffa alla kompisar.
Men jag tror att jag slutar att löpa nästa vecka. Då blir det total frihet för fröken Sally!
Så håll i hatten, nästa vecka får AmNi´s hundhus en ny gäst!
En Boxerlady!

Avslöjad....

Jahaaa så var mitt gömställe avslöjat..... 
Lillhusse spelar tennis och jag har som sport att sno hans bollar, husse tycker han är smart som lägger bollarna i hans träningsväska inne i hans garderob!? Haaa, jag är som sagt en boxertjej så jag brukar putta upp garderobsdörren och trycker ner nosen i väskan och snor bollar lite då och då. Nu hör det till saken att husse inte fattar vart bollarna tar vägen.... och det är nu dit jag vill komma. Ikväll när Dennis och Michan skulle spela tv-spel så fick dom för sig att dra fram vår tunga soffa och .......
Måste fundera ut ett nytt ställe !
/Sally

    

nattsudd

hade svårt för att sova inatt, det saknades personer i min flock, husse o lillhusse som är i Stockholm. Dennis, Michan och matte pysslade om mig på kvällen men när det var dags att gå o sova så fick jag inte ro. Jag tog min "favvo-bitbenring" och la mig på lillhusses matta o började roa mig med den, sen när det blev för tyst så gick jag in till matte o hoppade upp på henne för att visa hur långt jag kommit med bitandet. Det var inte så populärt, efter ca tredje gången? Matte yrvakent väsande - gåååå neeeer o gååååå o lägg diiiiiig? Mäh!? vadå!? när Dennis o Pontus är uppe halva nätterna o spelar dator o annat då är det ingen som klagar..?! Ja ja det slutade med att matte tog! min bitleksak och la den under sin kudde och jag fick ge upp att försöka få någon som helst respons på min lek. (enligt matte - kl 02:00)
/Sally

Tjejhelg...nästan

Vår familj består av massor med grabbar (4) så min matte tycker det är såååå himla mys med en tjejboxer som jag, sen har vi Dennis flickvän Michaela, matte har gått från att vara ensam tjej till att vi nu är tre stycken.
Så en sån helg som vi nu har framför oss med tjejer i majoritet det är ovanligt! Husse o lillhusse drog till Stockholm i morse, Pontus har andra planer i helgen, så hemma är det jag, matte, Michaela och Dennis. Tjejhelg ! (nästan)..... Vi ska nog se till att Dennis också tycker det blir mysigt med tjejfilmer, godis och minsta soffplatsen.
/Tjejerna 

     


Lekatajm


Japp, dax å leka!
En bra lek kräver en bra leksak. Jag har superbra prylar i min leksakslåda.
Det är bara det, att dom bästa grejjorna alltid ligger längst in i lådan..
Brukar sluta med att alla mina prylar ligger utspridda på golvet. Det hör till, det går inte att komma ifrån.
Sen gäller det att vara snabbast genom huset med en leksak.
Lillhusse eller jag brukar vinna. Ja om sanningen ska fram så är det bara vi som fattar den här leken.

Nu kör vi!


Inte så tokigt

det är inte så tokigt att vara ledig ändå, man får hänga med både hit och dit lämna lillhusse på förskolan, skjussa tonåringar till plugget. Sitta o kika på folk när husse eller matte handlar. Igår fick jag hänga på till farmor o farfar i Smålaviken, såååå himla skoj ! Jag fick springa av mig en hel del energi som jag hade, ner på stranden upp i skogen, ner på stranden igen, runt husse och farfar när dom fixade med att ta upp bojen, stänga av vattnet Oooohhhh va roligt det var ! Gustav tyckte också att det var toppen, hos farmor och farfar får man bada bubbelbad och sova brevid farfar, det gillar en mörkrädd lillhusse.
Jag fick åka hem igen, saknade Gustav men jag fick ju ha hans säng helt för mig själv.....
/rallysally

Liten blir stor...

jag har blivit en stor Boxertjej nu säger matte och husse, jag löper ? hmm jag fattar inget, mer än att det känns lite konstigt, jag vill ha ännu mer närhet, sover massor och har fått lite mer aptit. Jag får inte gå på dagis, eller gå på min lydnadsträning för dom andra hundarna blir förvirrade då ? VA? Förvirrad joo men jag fattar verkligen inget, men det klarnar kanske snart. Alla är i alla fall extra snälla mot mig och kliar mig mer, husse och matte pusslar ihop vardagarna så jag inte ska behöva vara ensam. Idag kommer farfar det gillar både jag och min lillhusse Gustav. 
Jag längtar i alla fall till dagis och mina hundkompisar o fröknar, hundkramar till er från en "stor" Sally.
/Sally  

Äntligen fredag ...

oohh va jag gillar fredagar, alla är samlade, ingen matte eller husse som är på vift, alla grabbarna hemma + flickvän, mmmm och lite köttfärs på min kvällsmat dåååå är det fredagsmyyys ! 
Alla sitter länge vid bordet och äter tacos, jag brukar ligga under och lyssna på allt surrande, då är det fredagsmyyys ! 
/Sally
 

Aktiv promenad



Hej på er
Igår kväll var jag på "Aktiv promenad" (något som mitt hunddagis AmNis erbjuder varje vecka) Visst låter det tufft?
Hur svårt kan det vara för en boxertjej som ser det högst naturligt att dra i kopplet och alltid försöka vara först. Ja, nu kanske övningen inte gick ut på just det, men ändå. Vi var 5 hundar som var aktiva och min nya kompis Malte, (se bilden) han kunde gå fint han. Det var liksom ett "lugn" över hela honom.
Kanske blir Sally så en dag, kanske nån dag...

Vi hörs/Sally


Stubbe

Vet ni vad som hände idag när jag skulle ut och gå med husse?
När jag rundade bilen så stod det en stubbe där. Om man är i spökåldern kan en stubbe se ut som en rottweiler, jag svär. Gissa om jag blev rädd, och helt automatiskt kom klackvägens högsta skall ur mig. 
Stubben skulle till Gustavs skola, det handlade visst om troll tror jag. Inte vet jag vad dom ska med en rottweiler till, eller var det en stubbe?

/Spöksally


Kvällsrutiner och sovplatser

När jag och Gustav har kollat in Bollibompa så brukar det bli kvällsfika det e mysigt, jag brukar få lite ost eller nått annat gott. Sen tar husse eller matte hand om lillhusse och läser gonattsaga, jag brukar också lyssna ibland men för det mesta får jag min kvällrunda då. Kvällsrundan är lite läskig nu när det blivit mörkt tycker jag, matte säger att jag är i "spökåldern" men jag är inte rädd för spöken! Jag tycker bara att man måste vara lite på sin vakt när man är ute o går, om man sen hoppar till lite av virvlande löv eller åt sin skugga har väl inget med spöken att göra. Jag är i alla fall mycket snygg i min fina reflexsele och tränar på att gå fot brevid matte och att ha kontakt som vi lärt oss på kursen. Om jag är duktig får jag låna mattes vante att kampa lite med som belöning.
Jag har tre sovplatser som jag gillar, jag brukar börja kvällen på min kudde brevid soffan, sen brukar jag lägga mig en stud hos lillhusse, när matte o husse går och lägger sig lägger jag mig i min bädd på min kudde. Matte o husse sover alltid med fönstret öppet och när jag tycker det blir lite väl svalt går jag tillbaka till lillhusse o kryper nääära honom mmmm Go natt !
/Sally

Söndagsmys



Min lillhusse Gustav gillar att spela dataspel, jag  med, alltså jag gillar när han spelar, framförallt när han ligger i soffan för då brukar jag klämma in mig och låtsas vara jätte intresserad när han får poäng i nått rallyspel. hmmm men ni förstår va ? Det är ju bara sååååå mysigt att få gosa mot en varm lillhusse, att jag inte fattar så mycket av vad han berättar om hur sepelet går till spelar inte så stor roll, de e söndagsmyyys.  

/Sally


Drömfångare

Hallå
Hörde en grej igår. Lillhusse Gustav gick och pratade spel med sin bästis Alfons.
De var inne på att spela "Sagan om ringen" men Gustav förklarade att man måste vara 12 år, annars får man mardrömmar. "Det är ingen fara för mig" sa Alfons, "för jag har en drömfångare". Vadå? sa Gustav intresserad. "Jo, den gör så att alla mardrömmar försvinner, så jag kan spela läskiga spel". Sen uppstod en intressant diskussion mellan Gustav och Husse, som handlade om spel, ålder, drömfångare m.m.
Jag vet inte, men jag tyckte att det lät bra, kanske funkar den för mig och mina drömmar också.
Ska snacka med Alfons.

Dröm sött/Sally

Födelsedag


   
Min husse fyller år idag, vi grattade honom med pussar på kinden och fika på sängen i morse, hmmm fundersam blev jag då alla helt plötsligt tyckte det var lite sött att jag stod o slickade husse på kinden uppe i sängen ?? När jag i vanliga fall brukar bli tillsagd att genast gåååå neeer? Men man får ju passa på så jag gosade lite o försökte  på mitt allra sötaste sätt få ta del av dom rostade mackor med ost som stod på ett fat bredvid husse......
/Sally

Höstrusk

Huuu vilket rusk det var när matte, jag och Dennis tog vår kvällsprommis. Matte tycker vi ska gå runt kvarteret på kvällen för hon tycker att jag är lite mörkrädd av mig.... att jag liksom ska vänja mig vid att det är en massa skuggor som rör sig, bilar med starkt ljus, mötande människor som inte ser ut som det förrän dom är alldeles nära. Det går ganska bra, men ibland så hoppar man till lite och stannar upp innan man inser att det inte är någe farligt och kan gå vidare.
Lillhusse är också mörkrädd så jag hjälper honom varje kväll med att ligga i hans säng tills han somnar. Tur att han sover inomhus med lampan tänd och i en varm o gosig säng.
/Sally


Hussedag

Jag är ledig från dagis idag. Va kan hon vaja?? Mmmm, dom tänker så på dagis nu, för dom längtar efter mig, för det vet jag. Ella tänker så, Beda tänker så, hoppas jag i alla fall!
När man har Hussedag som jag har idag, så får man gå lös i skogen. Man får jaga gubb...eller man går bara lös liksom, lydig som få. Det mår jag bra av, och det gör nog Husse med, det vet jag.
Hej då/Sally

Skogsprommis

  
Idag fick vi med oss Dennis och Mickan ut i skogen, kul för mig för då fick jag några till att hålla reda på. Dennis såg rätt så skojsig ut i husses gummistövlar, han är ju annars ett modelejon....
Vi hittade lite svamp och det gäller för matte o husse att vara snabb att rädda några för jag smaskar i mig dom jag hittar.
Hemma väntade Ponts med kanelbullar, mmmm kanelbullens dag fantastisk gott ! Lillhusse drog på barnkalas utklädd till Batman, jag tyckte han såg lite läskigt ut.

/Sally


Lördagsmyyys

                        

Lördag, för många betyder det ledigt, godis och annat mys. För mig innebär det JOBB! Jaaaaa jag vet ?! Men nu är det så att jag går Lydnadskurs 1 på jaaaaaaaa just det lördagar! Lydnadskurs 1 innebär inte att man liksom är bäst, som nr 1 betyder i vanliga fall. Utan det betyder att man är nybörjare ? hmmm ja jaa jag gör mitt bästa och går fot o kollar in matte med min sötaste blick och varje gång får jag en godis, sååå jag tycker faktiskt att jag börjar haja detta. Vet inte, men kan man få gå upp en klass eller blir man en 2:a då eller ?? 
Lösvikt, lösvikt, det har jag alltid varit svag för, speciellt sötlakrits och kokosprickar. Inte bra för min mage säger de som vet, men .... några kan väl inte skada, då både tonåringar och förskolebarn lever på det.
Jag springer fort, jag sover gott och jag snarkar som en storväxt gruvarbetare, så inte går det nån nöd på mig inte och jag måste säga att jag har världens bästa familj! Mår så bra!
/Sally nr 1


Morgonrusch

                       
Jag är sååå morgontrött o alla bara springer omkring ? En morgon i min familj kan se ut så här: ca 05:00 smyger jag iväg från min bädd till lillhusses säng för där är det så gosigt o varmt. Hör när mattes klocka ringer 06:30 o lyfter lite sött på mitt huvud när hon kikar in o säger godmorgon, men sen gosar jag ner mig igen. När sen husse kommer in och snusar på mig o väcker Gustav så lägger vi (jag och Gustav) oss tillrätta för att kika på lite Bollibompa, Gustav gnäller och puffar lite om jag råkar lägga mig lite ivägen men jag vill också ha kudde.
När klockan blivit 06:45 tycker husse att jag ska hänga med ut, man studsar väl inte direkt ur en varm säng men jag kommer efter ett litet tag och sträcker på mig hela vägen fram till dörren.
07:10 så vill husse o matte att vi ska käka frukost, hmmm jag lägger mig hellre framför brasan som husse tänt eller smyger tillbaka till någons säng. Men om någon står brevid mig och håller mig sällskap så äter jag upp min frulle, trevligare med sällskap liksom.
07:30 vaknar tonåringarna upp och gosar med mig, husse o lillhusse säger hejdå och drar till förskolan, jag sätter mig vid dörren så jag inte glöms bort. Matte tar på mig koppel, puh jag får hänga på, plockar med sig alla hennes väskor och vi går till bilen. I mattes bil får man åka i baksätet, myyys ! 08:00 är vi framme på mitt dagis, tjooooohoooooooo det är så roligt så jag studsar ur bilen och vill in så fort som möjligt. Matte tycker att vi ska träna på att gå fint fram till dörren men det tar ju såååån tid? Nää bättre att dra med sig henne, ringer på och där står någon av fröknarna o möter, matte vill att jag ska sitta och säga hej ?? Va ?! Jag är ju en boxertjej dom studsar upp på dom man gillar.... Jag får gå in till mitt dagisrum och matte drar till jobbet.
/morgontrötta Sally

Alla hemma igen

Oh va skönt att alla är hemma igen! Första dagarna var mormor och Arne här och tog hand om mig och Gustav. SUPER! Det funkade kanon med alla mina flörtiga knep, som att få lite gott att äta, sova i sängen och gå ut lite mer än vanligt. På söndag kom farmor och farfar och tog över och eftersom 13-åriga stövaren Tilla var med så fick jag åka till mitt hunddagis/pensionat. Då jag är en snygg boxertjej så behövde jag naturligtvis inte bo på pensionatet utan jag fick följa med fröken hem o sova i hennes säng. Hmm ja jag fick dela den med hennes hund och pojkvän men det gjorde inget för JAG behövde inte flytta på mig utan jag kunde bre ut mig precis som hemma. Det var första gången som jag varit utan min flock och det var ok. Men nu så ligger jag gärna vid ytterdörren så att ingen kan passera utan att jag märker det. På köpet så får även matte och husse jaga mig lite extra från soffan och sängen vilket inte är mer än rätt då de lämnat mig i flera dagar medan dom roat sig i New York, eller hur?
/Sally

      

RSS 2.0